דגשים בבחירת שיש שאתם חייבים להכיר

בחירת שיש היא לא צעד של מה בכך ולאור המגוון העצום של הדגמים השונים וההבדלים שבאים לידי ביטוי במגוון רחב של פרמטרים, לשיקול הדעת שלכם יש משקל מאוד חשוב בהחלטה איזה שיש לבחור.

לא משנה אם אתם מחפשים שיש למטבח או שיש לחיפוי אמבטיה, יש מספר שאלות שכל אחד צריך לשאול את עצמו לפני שהוא שולף את הארנק, ואפילו הרבה לפני שהוא נופל שבי אחרי אנשי מכירות שמונעים לעתים קרובות מאינטרס אישי ופחות מהרצון להתאים ללקוח את השיש המושלם עבורו.

שיש מטבח וחיפוי מטבח

מהו השיש הכי טוב?

השאלה המתבקשת אם כן היא מה השיש הכי טוב? מפני שאם תדעו מה השיש הכי טוב, פשוט תוכלו לנסות ולכוון אליו.

התשובה מצד שני אינה פשוטה כל כך ותלויה בעיקר בכם ובצרכים שלכם, ובעוד ששיש מסוים יכול להיות מושלם עבור מישהו אחד, הוא יכול להתברר כבינוני עבור מישהו אחר.

זאת הסיבה שהדרך לשיש מושלם מתחילה דווקא באפיון הצרכים שלכם.

יתירה מכך, לאור העובדה שיש כל כך הרבה אפשרויות וסוגים שונים של שיש ומשטחים שנבדלים בהרכב החומרים והתכונות שלהם, אם רק תכירו את ההבדלים, תוכלו למצוא את השיש הטוב ביותר עבורכם תוך התאמה לתקציב.

זאת דוגמה מצוינת לכך שידע יכול לעזור לכם לעשות את הבחירה הטובה והזולה בעוד שחוסר ידע עשוי להוביל לבזבוז מיותר של כספים ובחירת משטח שאינו מתאים.

אפיון צרכים בבחירת שיש

לאור מה שנכתב עד כה, צריך לשאול את השאלה כיצד לאפיין את הצרכים.

כאן התשובה נחלקת לשני סוגים.

כשמדובר בבחירת סף שיש לחלון, חיפוי קירות לאמבטיה או אפילו חיפוי קירות מטבח, הבחירה צריכה להיעשות מתוך דגמים קיימים שמותאמים למטרות האלה.

מצאתם את הדגם המתאים בתקציב הנכון? בדרך כלל לא צריכות להיות בעיות מיוחדות והבחירה הופכת לפשוטה במיוחד.

בבחירת שיש למטבח לעומת זאת, הסיפור שונה לחלוטין, וכדי להתאים את השיש הטוב ביותר, יש כמה עקרונות שאתם חייבים להכיר, ובכלל זה משפחות הדגמים.

שיש שחור

משטחי שיש טבעי

אחד הדברים הכי מעניינים בבחירת שיש היא העובדה שמרבית המשטחים נראים ומתנהגים כמו שיש אבל הם אינם שיש טבעי.

מדובר ב-90% מהדגמים שנמכרים כיום כשההבדל העיקרי הוא ששיש טבעי נחצב באדמה בזמן ששאר המשטחים מיוצרים במפעלים.

בעוד שכל סלע שיש יהיה שונה מקודמו (נוצרים בטבע באופן אקראי), בדגמים דמויי השיש, ישנו קטלוג דגמים ממנו ניתן לבחור את מה שרוצים.

ישנם מספר סוגים של שיש טבעי שנמכרים היום כשהנפוץ הוא גרניט שנחשב למתאים במיוחד ולעמיד. יחד עם זאת יש כאלה שמעדיפים ללכת על יופי ופחות פרקטיות ובוחרים באוניקס היקר.

יתרונות שיש טבעי

יש מספר דגמים של שיש טבעי ששונים בתכונות שלהם, אך אם נתייחס אל הדגם הנפוץ שהוא הגרניט, אפשר למנות מספר נקודות שהופכות אותו למוצלח במיוחד:

  1. עמידות מאוד גבוהה לחום וקור.
  2. אינו סופח כתמים.
  3. חזק במיוחד.
  4. ייחודי – לא מיוצר בפס יצור ומה שיש לכם, כנראה שלא ימצא במקום אחר.

חסרונות שיש טבעי

  1. מחיר יקר.
  2. מאחר שהוא ייחודי, צריך לעתים לעבוד קצת ולחפש את הדגם שהכי מתאים לכם.

למי מתאים שיש טבעי (גרניט)

למי שמחפש שיש ייחודי, איכותי ושיש לו את התקציב הדרוש לשם כך.

מדובר במשטח שמתאים מאוד למטבחים הן ברמה השימושית והן ברמת העיצוב.

משטחי קוורץ

משטחי קוורץ היו עד לא מזמן הקונצנזוס בכל מה שקשור למשטחים למטבחים.

עמידות גבוהה, מראה עדכני שמשתלב היטב בכל מטבח, ומחירים סבירים, הכניסו את משטחי הקוורץ לקטגוריית המשטחים הנמכרים ביותר.

מדובר למעשה במשטח שמורכב ברובו ממינרלים שמצויים בחול ים, שלאחר חימום בטמפרטורות גבוהות ודחיסה, הופך להיות לאחד ממשטחי העבודה הכי מתאימים למטבח.

בסוג זה של משטחים יש אחד שבולט מעל השאר ושמוכר לכולנו כשיש אבן קיסר.

זהו משטח שמיוצר במדינת ישראל ועשוי מקוורץ. הוא כל כך מוצלח עד כדי כך שחברת האם שמקום מושבה בקיבוץ שדות ים משווקת אותו בכל רחבי העולם.

המותג השני שמשווק משטחי קוורץ איכותיים הוא סילסטון שדומה לאבן קיסר בהרכב החומרים שבו אך מיוצר על ידי חברת קוסנטינו הספרדית.

יתרונות משטחי קוורץ

  1. משטח איכותי במחיר סביר.
  2. שיפורים מתמידים שהופכים אותו לעמיד יותר.
  3. משלב יתרונות ועמידות גבוהה שמתאימה לעבודה במטבח.
  4. מגוון דגמים אינסופי.
  5. אחריות אבן קיסר היא לכל החיים.

חסרונות משטחי קוורץ

אף על פי היתרונות הרבים, יש משטחי קוורץ עם חסרונות יחסיים שבאים לידי ביטוי ברמת העמידות לחום ולשריטות, מה שמצריך שימוש בעזרים תומכים כמו תחתיות או קרש חיתוך.

למי מתאימים משטחי קוורץ

כמעט לכולם ובפרט למי שמחפש משטח מעולה ומעוצב בלי לקחת משכנתא.

משטחי פורצלן

משטחי פורצלן למטבח גרמו לסערה אמיתית בתחום השיש למטבחים, וכדי לסבר את האוזן, מדובר בסערה כל כך חזקה עד כדי כך שחברת אבן קיסר שהתמחתה עד לא מזמן רק במשטחי קוורץ, בחרה לרכוש מפעל לייצור משטחי פורצלן ורק כדי להיכנס אל אותו פלח שוק צומח.

גם משטחי פורצלן מיוצרים במפעלים ואינם נחשבים לשיש טבעי, אך מצד שני, היתרונות הבלתי רגילים שלהם הופכים אותם לבחירה המועדפת על ידי רבים.

קיימים המון סוגים של פורצלן שמיוצרים בעיקר בספרד, הודו ואיטליה, כשבין הנפוצים שבהם אפשר למנות את דקטון, למינם, אטלס, אינפיניטי, נאוליט ואפילו אבן קיסר פורצלן.

אתם בוודאי תוהים מה מיוחד כל כך שפורצלן ששינה עד כדי כך את פני השוק.

התשובה היא דרגת עמידות כמעט בלתי נתפסת הן בפני חום והן בפני שריטות.

זוהי עמידות כל כך גבוהה עד כדי כך שבמרבית משטחי הפורצלן למטבח ניתן לקצוץ מזון ישירות על גבי המשטח בלי לחשוש משריטות.

כמו כן מרבית דגמי הפורצלן עמידים בפני חום, מה שמאפשר לכם להניח סירים חמים ישירות על המשטח!

בנוסף לאלה, ישנן תכונות נוספות שקשורות בקלות הניקוי שלו, דחיית הכתמים ועוד.

יתרונות משטח פורצלן

היתרונות שמנינו הן רק חלקיות אך משקפות את ההתאמה המושלמת של פורצלן לעבודות במטבח.

חופש הפעולה שהוא מאפשר, מגוון עצום של דגמים ויצרנים מובילים, מאפשרים יחד בחירה מעולה שמשלבת איכות, עמידות ונראות.

חסרונות משטח פורצלן

  1. ישנם משטחי פורצלן טובים יותר או פחות.
  2. כמו כן המחיר של הפורצלן יקר מאוד.
  3. משטחי קוורץ עשו התקדמות משמעותית בשנים האחרונות ומציעים אלטרנטיבה טובה ולעתים גם זולה יותר.

למי מתאים פורצלן

אף על פי שהוא מאוד איכותי, משטחי פורצלן אינם מתאימים לכל אחד מפני שלא כולם עושים שימוש במטבח בתדירות זהה.

לעתים קרובות דווקא משטחי קוורץ כמו אבן קיסר יכולים להתברר כמתאימים ואף במחיר זול יותר.

צריכים עזרה בבחירת שיש? ב'שיש אלחי' תמצאו את המגוון הגדול בישראל של שיש ומשטחים לכל מטרה, והכל במחירים אטרקטיביים במיוחד.

התקשרו אלינו או שלחו הודעה לייעוץ חינמי והצעת מחיר מפתיעה!